website Contact wie zijn wij spreekuur lid worden Overlevingsgids

Spreekuur Bijstandsbond

Structurele samenwerking met advocatenkantoor VHM Advocaten


logobbapp

De Bijstandsbond heeft een inloop-spreekuur op dinsdag en donderdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Advocaat aanwezig na 13.00 uur. U kunt zo binnenlopen zonder een afspraak te maken en meestal wordt u meteen geholpen door een van onze 10 spreekuurmedewerkers of door een advocaat.
Onze adviezen zijn gratis. Iedereen die moeilijkheden en/of klachten heeft bij uitkeringsinstanties helpen wij, zoals het invullen van formulieren en het indienen van bezwaarschriften. Ook gaan wij in sommige situaties mee naar de instanties om ondersteuning te geven bij gesprekken die u moet voeren. Voor al uw vragen over reintegratietrajecten, participatieplaatsen, werken met behoud van uitkering, de tegenprestatie in de bijstand, etc.

Wij werken samen met het advocatenkantoor VHM Advocaten, dat gespecialiseerd is in de Algemene Wet Bestuursrecht, de Algemene Bijstandswet, en andere sociale zekerheidswetten. Dit kantoor houdt iedere dinsdag en donderdag vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur spreekuur bij ons. De adviezen van deze advocaten zijn gratis wanneer u een laag inkomen heeft. Maar wij werken ook samen met andere advocatenkantoren bijvoorbeeld voor specialisaties op het gebied van huurrecht, dat wij op ons spreekuur niet behandelen. Wij beschikken over een uitgebreide sociale kaart van Amsterdam zodat wij u kunnen doorverwijzen naar het juiste adres wanneer wij er niet uitkomen.

Hieronder kunt u ook een vraag stellen of om informatie vragen. U kunt ook opmerkingen plaatsen of een mening geven. Wij gaan er vertrouwelijk mee om en publiceren niets zonder uw toestemming.
Hieronder kunt u het formulier invullen om een vraag te stellen of om informatie op te vragen. Of om uw mening te geven over een onderwerp, of om uw ervaringen met ons te delen. U kunt ons echter ook bezoeken of opbellen. Zie daarvoor de contactgegevens en een beschrijving van de uitgangspunten van het spreekuur.

U kunt het formulier met de spreekuurvraag of andere vragen en opmerkingen hieronder invullen en opsturen

Naam
Woonplaats
Telefoon
Email